Ung kvindelig danser, udtrykker sig på scenen med groove dance.

Groove danseworkshop i København

En oplevelse for livet

Opvarmning

Så fik jeg lov til at tilbringe 4 fantastiske timer i søndags hos Kirk Rønler på Gotvedinstituttet Frederiksberg i København, til groove danseworkshop. Temaet var feminitet og sensualitet – wauw. vi var ca. 20 kvinder i alle aldre, alle kropsforme, og iført 20 forskellige outfits. Vi startede med en lille snak, Kirk spurgte ind til hvad vores fordomme var når vi så en smuk kvinde i baren, hende med den perfekte krop, det dyreste tøj, smykker vi kun ser på film og som i øvrigt var totalt omsværmet af mænd. Kvinderne var meget enige om at deres første tanker var – hun er billig, uintelligent, overfladisk, kold, følelsesmæssigt afstumpet, manipulerende… og så videre derudaf. Av for pokker, vi talte lidt videre, og nåede frem til at det bundede i misundelse… WHAT? jo, der var ikke en eneste kvinde der ikke ønskede at være, eller bare lidt kunne det samme som hende trailer trash girl fra baren. Hvad skal det nu sige? hende vi dømmer hårdest er faktisk hende vi hemmeligt godt kunne tænke os at være, bare i vores egen udgave. Sensuel, fræk, sexet, sårbar. (Og hvad du ellers ønsker)

Sensuelt og nærværende

Perfekt opvarming til at slå sig løs på danse gulvet – 20 frække missekatte der kravlede og rullede uartigt rundt på gulvet alt imens vi lod gulvet massere vores kroppe. hov, hvad bringer det op i dig? 🙂 Jeg kan fortælle dig at for mig var det sensuelt og meget nærværende at være så opmærksom på min krop – at give gulvet lov til at røre min krop, at sørge for at ingen kropsdel blev glemt eller overset – ok, når det så er sagt, så kan det godt være at imens jeg gjorde alt for at gulvet skulle masserer indersiden af mit ben og fod at det muligvis ikke var det frækkeste “move” at se på, men hold da op hvor min krop nød det. At være SÅ meget tilstede i kroppen og helt ligeglad i hoved imens – whats not to love. Ok, så vi igang, og varme 🙂 Kirk tryller med herlig musik alt imens hun facilitere enkelte moove´s og resten er vores egen dans. Hun indbyder til lidt flirt i blikket, løse hofter, lige bide lidt i underlæben. Nej, det hele går ikke op i sex, vi danser også danse hvor vi får lov til at trampe i gulvet, bokse ud i luften OG lave “bas” arm!! JA groove indeholder og tilgodeser alt hvad vi besidder i vores sind og krop. Når dagen er omme, indeholder vi jo begge energier, både feminin og maskulin, kunsten er at blive dygtigere til at bruge dem konstruktivt og i de rette situationer.

Inspirerende

Hør her, tænk at der findes en kvinde som formår at inspirere 20 kvinder til at bruge 4 timer af deres søndag, som en gave til dem selv ( og deres mand.., eller kvinde:)) at vælge at gå imod alle deres egne værste fordomme om sensualitet, billighed og bla bla. bla. slå sig løs, og sige JA tak til deres feminitet og sexualitet, hatten af for dig Kirk Rønler, jeg har fuld forståelse for at Femina har kåret lige dig som en af Danmarks 100 mest inspirerende kvinder i 2016.

Og hvad var så mit svar til manden fra maskeballet?

Han spurgte hvorfor det var så fedt med en dans, hvor kvinder bare dansede med sig selv? hvad så med manden?

Jeg svarede:

Som mand, må det være en drøm at få en kvinde i armene på dansegulvet der ikke er bange for sin krop, der ikke er flov, der ikke kun er tilstede i hendes hoved, men formår at være i sin krop, at turde bevæge sig til musikken, at turde læne sig op ad hans krop, at lade ham føre, at lade ham være mand alt imens hun får lov til at være fræk, lystig, i bevægelse med hele hendes krop, nærværende, at være i stand til at give udtryk for hvad hun ønsker. (og ike kun på dansegulvet…)

Og det er det, kære mænd og kvinder, at Groove bla. lære kvinder.

Er du nysgerrig på mere om groove? eller om Kirk Rønler så tilmeld dig hendes nyhedsbrev her. Når du gør det, får du samtidigt leveret 5 gode råd til et bedre forhold til din krop, lige i din indbakke:)

Kærligst Malue

Engel maskot som er inspireret af mexicansk graffiti kunst. Malue sommer site maskot.